Van Hengstum Metaal Logo

Buislasersnijden

Buislasersnijden

Buislasersnijden

In veel machines en projecten worden buizen en profielen als basis gebruikt. Met behulp van buislasersnijden wordt hier een volledig nieuwe dimensie aan toegevoegd. Voor ontwerpers ontstaan door dit type lasersnijden veel nieuwe mogelijkheden in zowel vorm- als verbindingsmogelijkheden. Met hoge precisie en snelheid kunnen de meest uiteenlopende ontwerpen gesneden worden zodat prijs en kwaliteit gewaarborgd worden.

Meer mogelijkheden, minder fouten

Met onze buislasermachine snijden wij buizen en profielen in elke gewenste vorm. Wij snijden met een maximale product lengte van 6000 mm. Een buislaser zorgt ervoor dat lasmallen en handmatig meten overbodig worden omdat bijvoorbeeld pen-gat vebindingen zeer nauwkeurig gesneden kunnen worden. Laswerk en de kans op fouten worden hierdoor geminimaliseerd.

Hedendaagse techniek

Door de huidige (3D) software zijn er steeds meer ontwerpmogelijkheden bijgekomen, welke niet altijd goed uit te voeren waren door middel van zagen, boren en frezen. De combinatie van software en het gebruik van de 3D buislasermachine biedt deze mogelijkheden wel. Complexe ontwerpen kunnen nu gedetailleerd uitgevoerd worden. Daarnaast is de machine voorzien van een geautomatiseerde aanvoer waardoor productie snel en vakkundig plaatsvindt.

Gratis controle
& advies

99% zekerheid voor tijdige leveringen

99% leverbetrouwbaarheid

Snijwerk binnen 72 uur geleverd.

In-house glasparelen, poedercoaten en stralen.

Alle metaalsoorten beschikbaar

Vorm vrijheid
De buislasersnijder geeft complete vrijheid in vorm. De laser maakt het mogelijk om zelfs de meest complexe vormen te snijden. Laskanten en gesoevereinde gaten kunnen in dezelfde bewerking meegenomen worden. Zelfs kleine series kunnen op deze manier kosten-efficiënt geproduceerd worden.

Neem contact met ons op voor meer specifieke informatie over buislasersnijden

• Te snijden materiaal: staal | RVS | aluminium
• Min. afmeting: Ø 12 mm
• Max. afmeting Ø 140 mm
• Max. lengte 6500 mm, toevoer en invoer
• Max. werkstukgewicht 15 kg/m

Veel gestelde vragen over Buislasersnijden

Buislasersnijden is een techniek waarbij een laser gebruikt wordt om buizen en profielen in verschillende vormen en maten te snijden. Dit proces biedt ontwerpers nieuwe mogelijkheden in zowel vorm- als verbindingsmogelijkheden.
Met een buislasermachine kunnen verschillende materialen gesneden worden, zoals staal, RVS en aluminium. Deze veelzijdigheid maakt het geschikt voor diverse toepassingen in machines en projecten.
Buislasersnijden biedt hoge precisie, snelheid en de mogelijkheid om complexe vormen te snijden. Het vermindert de kans op fouten en maakt lasmallen en handmatig meten overbodig door de nauwkeurige pen-gat verbindingen.
De buislasermachine kan buizen en profielen snijden met een maximale lengte van 6500 mm en een maximale afmeting van Ø 140 mm. De minimale afmeting is Ø 12 mm.
De combinatie van 3D software en buislasersnijden zorgt voor meer ontwerpmogelijkheden die niet altijd haalbaar zijn met traditionele technieken zoals zagen, boren en frezen. Dit maakt het mogelijk om complexe en gedetailleerde ontwerpen uit te voeren.
Dankzij de geautomatiseerde aanvoer en het gebruik van 3D software, kunnen producten snel en vakkundig geproduceerd worden. Dit resulteert in een hogere productiesnelheid en efficiëntie.
Ja, buislasersnijden is kostenefficiënt, zelfs voor kleine series. De vrijheid in vorm en de mogelijkheid om verschillende bewerkingen in één proces uit te voeren, maakt het een voordelige keuze voor diverse productiebatches.
Sneden met een buislaser zijn uiterst nauwkeurig. Dit komt doordat de laser zorgt voor loodrechte snedes en de mogelijkheid biedt om complexe vormen en cilindrische gaten te snijden met hoge precisie.
Met buislasersnijden kunnen uiteenlopende ontwerpen uitgevoerd worden, van eenvoudige vormen tot complexe contouren en gesoevereinde gaten. Dit geeft ontwerpers volledige vormvrijheid.
Software speelt een cruciale rol in het buislasersnijden proces. Met de huidige (3D) software kunnen ontwerpers hun ideeën omzetten in realistische en gedetailleerde snedes, wat voorheen niet mogelijk was met traditionele technieken.
Voor meer specifieke informatie over buislasersnijden kunt u contact met ons opnemen. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van advies op maat.