Van Hengstum Metaal Logo

Glasparelen

Glasparelen

Glasparelen | Glasparelstralen

Glasparelstralen is een handeling waarbij perslucht vermengd met bolletjes of stukjes glas tegen producten wordt geblazen. Door roestvast staal (rvs) na bewerking te glasparelen, wordt een uniforme finish verkregen. Vervuiling, zetranden en oxidatielaag worden hierbij verwijderd en wat overblijft is een glad en egaal mat grijs oppervlak. Een oppervlak dat gezien mag worden. Glasparelstralen is daardoor bij uitstek geschikt voor producten die worden gebruikt in de voedingsindustrie of medische wereld. Maar ook kan het toegepast worden op glas, messing, brons, aluminium en hout.

Gratis controle
& advies

99% zekerheid voor tijdige leveringen

99% leverbetrouwbaarheid

Snijwerk binnen 72 uur geleverd.

In-house glasparelen, poedercoaten en stralen.

Alle metaalsoorten beschikbaar

Veel gestelde vragen over Glasparelen

glasparelen is een proces waarbij perslucht wordt vermengd met bolletjes of stukjes glas, die tegen producten worden geblazen om een uniforme finish te verkrijgen. Het verwijdert vervuiling, zetranden en oxidatielagen, waardoor een glad en egaal mat grijs oppervlak ontstaat.
glasparelstralen wordt gebruikt om roestvast staal (rvs) een uniforme afwerking te geven. Het is ook geschikt voor producten in de voedingsindustrie en de medische wereld, en kan worden toegepast op glas, messing, brons, aluminium en hout.
de voordelen van glasparelen zijn onder andere het verkrijgen van een glad en egaal mat grijs oppervlak, het verwijderen van vervuiling en oxidatielagen, en het verbeteren van de esthetische afwerking van producten.
glasparelstralen is geschikt voor een breed scala aan materialen, waaronder roestvast staal, glas, messing, brons, aluminium en hout. Het kan echter niet op alle materialen worden toegepast, dus het is belangrijk om vooraf te controleren of het geschikt is voor het specifieke materiaal.
glasparelstralen wordt uitgevoerd door perslucht te vermengen met bolletjes of stukjes glas en dit mengsel tegen het te bewerken product te blazen. Dit proces verwijdert vervuiling, zetranden en oxidatielagen, en zorgt voor een uniforme finish.
in de medische wereld wordt glasparelen gebruikt om roestvast staal (rvs) een glad en egaal oppervlak te geven, wat belangrijk is voor hygiëne en esthetiek. Het wordt vaak toegepast op medische apparatuur en instrumenten.
bij nat glasparelen wordt water toegevoegd aan het mengsel van perslucht en glazen bolletjes, wat resulteert in minder stof en een fijnere afwerking. Droog glasparelen gebruikt alleen perslucht en glazen bolletjes, wat sneller kan zijn maar meer stof genereert.
ja, glasparelen kan ook worden toegepast op houten oppervlakken. Het proces helpt bij het verwijderen van oude verflagen en geeft het hout een nieuwe, frisse uitstraling.
de kosten van glasparelen variëren afhankelijk van het type materiaal, de grootte van het te bewerken oppervlak en de complexiteit van de bewerking. Het is het beste om contact op te nemen met een specialist voor een nauwkeurige prijsopgave.
de tijd die nodig is om een product te glasparelen hangt af van de grootte van het product, het materiaal en de gewenste afwerking. Over het algemeen kan het proces variëren van enkele minuten tot enkele uren.
veiligheidsmaatregelen bij glasparelstralen omvatten het dragen van beschermende kleding, handschoenen, oogbescherming en ademhalingsbescherming om blootstelling aan glasstof te voorkomen. Het is ook belangrijk om in een goed geventileerde ruimte te werken.