Van Hengstum Metaal Logo

Walsen

Walsen

Wat is Walsen?

Walsen is een veelzijdige en veelgebruikte omvormingstechniek in de metaalbewerking, waarbij vlakke platen van metaal worden gebogen tot cilindrische vormen, conische structuren, of andere variaties hierop. Deze techniek maakt het mogelijk om metaal op een nauwkeurige en gecontroleerde manier te buigen, waardoor een breed scala aan toepassingen mogelijk is. Van Hengstum Metaal biedt walsdiensten aan voor plaatwerk tot 2 meter breed, met capaciteiten voor staal, roestvrij staal (RVS) en aluminium tot 106 mm dik.

De walsmachine van Van Hengstum kan een minimale diameter van 110 mm bereiken bij een plaatbreedte van 1540 mm, en 205 mm bij breedtes tussen 1540 mm en 2000 mm. Deze precisie en veelzijdigheid maken walsen ideaal voor het vervaardigen van producten zoals silo’s, ketels, tanks, en rompen. Daarnaast is de walsmachine ook geschikt voor het richten van plaatwerk, wat zorgt voor een hoogwaardig en consistent eindproduct.

Bij Van Hengstum Metaal staat kwaliteit voorop, en onze jarenlange ervaring in combinatie met een modern machinepark zorgt ervoor dat we aan de specifieke wensen van onze klanten kunnen voldoen, zelfs bij de meest complexe projecten.

Het proces en de toepassingen van walsen

Walsen is een essentiële techniek in de metaalbewerking, met toepassingen die variëren van industriële tot architectonische projecten. Bij Van Hengstum Metaal maken we gebruik van geavanceerde walsmachines om metaalplaten met hoge precisie te buigen, wat resulteert in producten van uitstekende kwaliteit en duurzaamheid.

Het Walsproces

Het walsproces begint met het plaatsen van een vlakke metalen plaat tussen drie of vier walsrollen. Deze rollen bewegen met grote kracht en nauwkeurigheid om het metaal in de gewenste vorm te buigen. Afhankelijk van de vereisten kunnen we platen tot 2 meter breed en met een dikte tot 106 mm bewerken. De minimale diameter die we kunnen realiseren is 110 mm bij een plaatbreedte van 1540 mm en 205 mm voor platen met een breedte tussen 1540 mm en 2000 mm.
Onze walsmachines zijn uitgerust om diverse materialen te verwerken, waaronder staal, roestvrij staal (RVS), en aluminium. Door het gebruik van nauwkeurige walsrollen kunnen we cilindrische, conische en zelfs complexe vormen creëren, wat onze klanten de flexibiliteit biedt om hun specifieke projectbehoeften te vervullen.

Toepassingen van walsen

De toepassingen van walsen zijn divers en omvatten een breed scala aan industrieën:

Silo’s en opslagtanks

Walsen is bij uitstek geschikt voor het vervaardigen van silo’s en opslagtanks. De cilindrische vorm die door het walsproces wordt gecreëerd, biedt optimale sterkte en stabiliteit, wat essentieel is voor het veilig opslaan van vloeistoffen en andere materialen.

Ketels en drukvaten

Voor de productie van ketels en drukvaten is precisie cruciaal. Onze walsmachines zorgen ervoor dat de metalen platen nauwkeurig worden gebogen om de integriteit en veiligheid van deze producten te waarborgen.

Scheepsbouw en rompen

In de scheepsbouw worden gewalste metalen platen gebruikt voor de constructie van rompen en andere structurele componenten. De mogelijkheid om grote platen met hoge precisie te buigen, maakt het walsproces ideaal voor deze toepassing.

Architectonische structuren

Naast industriële toepassingen wordt walsen ook veelvuldig gebruikt in de architectuur. Het creëren van esthetisch aantrekkelijke en structureel solide metalen vormen is een belangrijk aspect van moderne architectonische ontwerpen. Onze capaciteit om complexe vormen te walsen biedt architecten de vrijheid om innovatieve en unieke ontwerpen te realiseren.

Gratis controle
& advies

99% zekerheid voor tijdige leveringen

99% leverbetrouwbaarheid

Snijwerk binnen 72 uur geleverd.

In-house glasparelen, poedercoaten en stralen.

Alle metaalsoorten beschikbaar

Kwaliteit en precisie bij Van Hengstum Metaal

Bij Van Hengstum Metaal staat kwaliteit voorop. Ons moderne machinepark en onze ervaren medewerkers zorgen ervoor dat we producten van hoge kwaliteit kunnen leveren, ongeacht de complexiteit van het project. Door het gebruik van hoogwaardige materialen en geavanceerde technieken kunnen we de verwachtingen van onze klanten overtreffen.

Onze jarenlange ervaring in de metaalbewerking stelt ons in staat om nauwkeurig te voldoen aan de specifieke wensen van onze klanten. Of het nu gaat om een klein of groot project, we bieden altijd een oplossing die aansluit bij de behoeften en eisen van de klant.

Veel gestelde vragen over Walsen

Walsen is een omvormingstechniek die gebruikt wordt om vlakke platen van metaal te buigen tot cilindrische vormen, conussen of variaties daarop. Dit proces is geschikt voor diverse metaalsoorten zoals staal, rvs en aluminium.
Bij walsen kunnen materialen zoals staal, roestvrij staal (rvs) en aluminium worden gebruikt. De walsmachine van Van Hengstum kan plaatwerk tot 106 mm dik buigen.
Van Hengstum kan plaatwerk tot 2 meter breed walsen. Dit maakt het mogelijk om grote en lange platen effectief te buigen.
Gewalst plaatwerk is geschikt voor een breed scala aan toepassingen zoals silo’s, ketels, tanks en rompen. Het proces is ook geschikt voor het richten van plaatwerk.
De minimale diameter die bereikt kan worden is 110 mm bij een plaatbreedte van 1540 mm. Voor plaatbreedtes van 1540 mm tot 2000 mm is de minimale diameter 205 mm.
De walsmachine van Van Hengstum heeft de capaciteit om metaal tot een dikte van 106 mm te walsen. Dit geldt voor staal, rvs en aluminium.
Ja, naast het buigen van metaalplaten tot verschillende vormen, is de walsmachine van Van Hengstum ook geschikt om plaatwerk te richten.
Met walsen kunnen vlakke platen worden omgevormd tot cilindrische vormen, conussen of variaties daarop. Dit biedt flexibiliteit voor diverse industriële toepassingen.
Het maximale gewicht is afhankelijk van de afmetingen en dikte van het plaatwerk. Van Hengstum kan grote en zware platen verwerken dankzij het moderne machinepark.
Gewalst plaatwerk wordt veel gebruikt in industriële toepassingen zoals de constructie van silo’s, ketels, tanks en rompen. Het biedt de mogelijkheid om sterke en duurzame structuren te creëren.
Walsen biedt een hoge nauwkeurigheid, wat essentieel is voor het creëren van kwalitatief hoogwaardig plaatwerk. Dit zorgt ervoor dat het eindproduct voldoet aan de specificaties en eisen van de klant.