Van Hengstum Metaal Logo

Freesgereedschap

Freesgereedschappen

Het juiste freesgereedschap

Een frees is een stuk snijgereedschap, plaatvormig of cilindervormig met vertandingen erin die als beitels dienst doen bij de bewerking van metalen producten.

Met freesgereedschap is het mogelijk om in vele verschillende vormen te frezen. Freesgereedschap is er in allerlei vormen en maten. Het gereedschap wordt op een freesbank bevestigd en de roterende frees of het werkstuk beweegt zich lineair om zo een profiel of uitsparing te verkrijgen, de zogenaamde aanzet- of voedingsbeweging.

Gratis controle
& advies

99% zekerheid voor tijdige leveringen

99% leverbetrouwbaarheid

Snijwerk binnen 72 uur geleverd.

In-house glasparelen, poedercoaten en stralen.

Alle metaalsoorten beschikbaar

Veel gestelde vragen over Freesgereedschap

Freesgereedschap is een stuk snijgereedschap dat plaatvormig of cilindervormig kan zijn, met vertandingen die als beitels dienst doen bij de bewerking van metalen producten.
Freesgereedschap wordt gebruikt om verschillende vormen te frezen in metalen producten. Het kan op een freesbank worden bevestigd, waarbij de roterende frees of het werkstuk zich lineair beweegt om een profiel of uitsparing te verkrijgen.
Er zijn veel verschillende soorten freesgereedschap, zoals gereedschap met beitelplaten, hardmetalen gereedschap, highperformance gereedschappen, en opvouwbare freesgereedschappen.
Ja, er zijn specifieke freesgereedschappen die geschikt zijn voor het frezen van aluminium, zoals fasefrezen en PMMA frezen.
Gangbare toepassingen van freesgereedschap zijn het maken van profielen, uitsparingen en andere bewerkingen in metalen producten. Het kan ook gebruikt worden voor hout en andere materialen, afhankelijk van het type frees.
Er zijn verschillende types freesgereedschap op voorraad, zoals Type W en Type NR. Het assortiment varieert, dus het is belangrijk om te controleren welke gereedschappen beschikbaar zijn.
Kwalitatieve freesgereedschappen bieden efficiëntere en nauwkeurigere bewerkingen, hebben een langere levensduur en zorgen voor betere resultaten bij de bewerking van metalen producten.
De keuze van het juiste freesgereedschap hangt af van de specifieke toepassing, het te bewerken materiaal, en de gewenste vorm en maat. Het is belangrijk om rekening te houden met de technische specificaties en aanbevelingen van de fabrikant.
Ja, er zijn specifieke freesgereedschappen die geschikt zijn voor gebruik met handmachines, zoals freesgereedschappen voor hout en freesgereedschappen voor kozijnen.
Diager freesgereedschappen staan bekend om hun hoge kwaliteit en duurzaamheid, en zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen, inclusief het frezen van harde materialen zoals aluminium en staal.
Het is belangrijk om freesgereedschap regelmatig te reinigen en te controleren op slijtage. Vervang versleten onderdelen tijdig en zorg voor een goede opslag om de levensduur van het gereedschap te verlengen.