Van Hengstum Metaal Logo

Branders

Branders Branderinstallatie

Machinebouw

Van oudsher maken wij complete installaties of delen daarvan. Klanten leveren complete specificaties aan of worden door onze engineering geholpen bij het completeren en/of aanpassen daarvan. Moderne technologie met jarenlange vakmanschap zorgen dat er oplossingen worden gemaakt van standaard tot op maat en alles wat daartussen zit. Bij veel van deze producten worden multidisciplinaire bewerkingen toegepast en wordt er topkwaliteit afgeleverd.

Branders Branderinstallatie

Branders

Een mooi voorbeeld is het bouwen van branders van 2.000 tot 12.000 KW geschikt voor kassenbouw of stadsverwarming. Door een vernuftig systeem wordt gas gemengd met zuurstof via een schoepen-diafragma tot een brandbaar mengsel wat water verwarmt. In deze branders worden moderne technologieen door mensenhanden gecompleteerd tot een complete maatwerk oplossing. Een voorbehandeling en eindfinish met hamerslag coating maken de branders tot de Rolls Royce onder de branders in de wereldwijde markt waar ze worden verkocht. Absolute top-kwaliteit.

Branders Branderinstallatie

Branders Branderinstallatie

Branders Branderinstallatie

Branders Branderinstallatie

Branders Branderinstallatie

Branders Branderinstallatie

Gratis controle
& advies

99% zekerheid voor tijdige leveringen

99% leverbetrouwbaarheid

Snijwerk binnen 72 uur geleverd.

In-house glasparelen, poedercoaten en stralen.

Alle metaalsoorten beschikbaar

Condensors

Duurzaam werken met deze condensors uit hoogwaardig gecertificeerd RVS gecombineerd met fin buis waar restwarmte van branders het retourwater van een kas of stadsverwarming een boost krijgt om zo optimaal om te gaan met fossiele brandstoffen. De condensors bestaan uit een pijpplaat waarin finbuis is opgenomen en warme rookgassen worden langs deze buizen geleid en ondergaan een transitie naar het water wat door de finbuis stroomt. Door een ingenieus kleppensysteem en elektronische regelingen wordt restwarmte optimaal gebruikt. Vele technieken van snijden, afbramen, zetten, tappen en lasbewerkingen zorgen voor een hypermoderne oplossing die als laatste een glasparel finish krijgt en afgeperst wordt zodat zowel rookgas- als waterzijde gegarandeerd perfect zijn.

Branders Branderinstallatie

\Branders Branderinstallatie

\Branders Branderinstallatie

Veel gestelde vragen over Branders

Een maatwerk brander biedt de mogelijkheid om de specificaties precies af te stemmen op de behoeften van uw installatie, waardoor optimale prestaties en efficiëntie worden gegarandeerd. Door het combineren van moderne technologieën en jarenlange vakmanschap, ontstaat een brander van topkwaliteit die perfect past bij de eisen van uw project.
Wij bouwen branders van 2.000 tot 12.000 KW, geschikt voor toepassingen zoals kassenbouw en stadsverwarming. Deze branders gebruiken een vernuftig systeem dat gas en zuurstof mengt via een schoepen-diafragma tot een brandbaar mengsel, wat zorgt voor efficiënte verwarming van water.
Het proces begint met het leveren van complete specificaties door de klant of door hulp van onze engineering afdeling bij het completeren en aanpassen van deze specificaties. Vervolgens wordt de brander opgebouwd met moderne technologieën en afgewerkt met een voorbehandeling en een eindfinish met hamerslag coating.
Onze branders worden gezien als de Rolls Royce onder de branders in de wereldwijde markt vanwege de combinatie van moderne technologie, maatwerk oplossingen en een eindfinish met hamerslag coating. Dit resulteert in absolute topkwaliteit.
Condensors gemaakt van hoogwaardig gecertificeerd RVS en fin buis werken samen met branders om de restwarmte optimaal te benutten. De warme rookgassen van de branders worden langs de finbuizen geleid, waardoor het retourwater van een kas of stadsverwarming efficiënt wordt verwarmd.
Bij de productie van condensors worden technieken zoals snijden, afbramen, zetten, tappen en lasbewerkingen toegepast. Dit zorgt voor een hypermoderne oplossing die als laatste een glasparel finish krijgt en wordt afgeperst voor perfecte rookgas- en waterzijdige afdichting.
Onze branders en condensors zijn ontworpen om efficiënt om te gaan met fossiele brandstoffen. Door het gebruik van restwarmte en moderne technologieën wordt energieverbruik geminimaliseerd en duurzaamheid gemaximaliseerd.
Onze engineering afdeling helpt klanten bij het completeren en aanpassen van hun specificaties, zodat de uiteindelijke installatie voldoet aan hun behoeften. Ze combineren moderne technologie met jarenlange vakmanschap om oplossingen te creëren van standaard tot op maat.
Wij volgen de strengste Europese normen om ervoor te zorgen dat onze branders en branderinstallaties voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidsstandaarden. Dit garandeert betrouwbare en efficiënte prestaties.
Onze branders en branderinstallaties worden gebruikt in diverse industriële toepassingen, waaronder kassenbouw en stadsverwarming. Ze zijn ontworpen om efficiënt en duurzaam te werken, wat bijdraagt aan lagere operationele kosten en een verminderde ecologische voetafdruk.
Ja, wij bieden uitgebreide onderhoudsdiensten aan voor zowel nieuwe als oudere branders en branderinstallaties. Onze diensten omvatten regelmatige inspecties, reparaties en optimalisaties om ervoor te zorgen dat uw systemen altijd optimaal presteren.