Van Hengstum Metaal Logo
Eindproduct

Skidbouw

Skid

Wat is Skidbouw?

Skidbouw is een gespecialiseerde methode binnen de procesindustrie waarbij complete procesinstallaties, inclusief leidingen, pompen, kleppen en regeltechnische componenten, worden opgebouwd op een prefab skidframe. Dit stalen frame, vaak gemaakt van roestvrij staal of staal, fungeert als een stevige basis waarin de verschillende onderdelen en systemen zijn geïntegreerd. Skids worden ontworpen om na levering direct op de plaats van bestemming geïnstalleerd te worden, wat zorgt voor een snelle integratie in het productieproces.

Bij Van Hengstum Metaal worden skidinstallaties volledig op maat gemaakt om te voldoen aan de specifieke wensen en eisen van diverse industrieën, zoals de chemische, farmaceutische en offshore industrie. Dankzij de expertise en jarenlange ervaring kan Van Hengstum Metaal flexibele, hoogwaardige oplossingen bieden die perfect aansluiten op uw bedrijfsbehoeften.

Skidbouw RVS
Gratis controle
& advies

99% betrouwbaarheid voor tijdige leveringen

99% leverbetrouwbaarheid

Snijwerk binnen 72 uur geleverd.

In-house glasparelen, poedercoaten en stralen.

Alle metaalsoorten beschikbaar

Eigenschappen en functies van skidbouw

Efficiënte en Flexibele Oplossingen voor Industriële Processen

Skidbouw is een innovatieve en efficiënte methode voor het bouwen van complete procesinstallaties op een modulair frame. Bij Van Hengstum Metaal specialiseren we ons in het leveren van op maat gemaakte skids die voldoen aan de hoogste industriële normen. Deze compacte installaties bieden tal van voordelen, zoals snelle plaatsing, maatwerkopties en hoge betrouwbaarheid. Of u nu actief bent in de chemische, farmaceutische of offshore industrie, skidbouw biedt een veelzijdige oplossing die naadloos aansluit op uw procesbehoeften. Hieronder leest u meer over de voordelen, toepassingen en het proces van skidbouw.

Skidbouw voor procesindustrie

Skidbouw biedt aanzienlijke voordelen ten opzichte van traditionele procesinstallatiebouw. Hieronder enkele van de belangrijkste voordelen:

Complete installatie in een compacte vorm: Skidbouw maakt het mogelijk om een volledige procesinstallatie, inclusief leidingwerk, pompen en instrumentatie, op een enkele stalen frame te monteren. Dit resulteert in een efficiënte installatie die gemakkelijk te transporteren en te installeren is.

Korte bouwtijd: Doordat de gehele installatie in de werkplaats wordt opgebouwd, wordt de bouwtijd op locatie aanzienlijk verkort. Prefab skidbouw zorgt ervoor dat alle onderdelen vooraf worden gemonteerd en getest, wat de installatie op locatie sneller en eenvoudiger maakt.

Maatwerk en flexibiliteit: Elke skidinstallatie kan volledig op maat worden ontworpen, afgestemd op de specifieke processen, ruimte en wensen van de klant. Dit maakt het mogelijk om zowel grote als kleine installaties te realiseren, afhankelijk van de benodigde capaciteit en beschikbare ruimte.

Hoge kwaliteit en betrouwbaarheid: Bij Van Hengstum Metaal worden alleen hoogwaardige materialen zoals roestvrij staal en staal gebruikt. Dit zorgt voor een lange levensduur, lage onderhoudskosten en een hoge mate van betrouwbaarheid in de meest veeleisende omgevingen.

Van Hengstum Metaal levert skidinstallaties voor een breed scala aan industrieën, elk met hun eigen specifieke behoeften. Hieronder enkele veelvoorkomende toepassingen:

Chemische industrie: Skids worden ingezet voor processen zoals mengen, destillatie en verwarming. Het modulaire ontwerp zorgt voor een efficiënte en veilige installatie die bestand is tegen agressieve chemicaliën en hoge temperaturen.

Farmaceutische industrie: Hier worden skids op maat gemaakt om te voldoen aan de strenge hygiëne- en kwaliteitsnormen die vereist zijn voor de productie van medicijnen. De skids zijn ontworpen met hoogwaardige componenten en materialen die voldoen aan alle veiligheidsvoorschriften.

Offshore industrie: Skidbouw biedt ruimtebesparende oplossingen voor offshore platforms, waarbij robuuste en corrosiebestendige materialen worden gebruikt om de installaties bestand te maken tegen de uitdagende maritieme omstandigheden.

Waterbehandeling: Voor de verwerking van afvalwater levert Van Hengstum Metaal op maat gemaakte skids die helpen bij het zuiveren, recyclen en verwerken van waterstromen in verschillende industrieën.

Het ontwerp en de productie van een skidinstallatie begint bij een nauwkeurige analyse van de behoeften van de klant. In samenwerking met het engineeringteam van Van Hengstum Metaal wordt een ontwerp gemaakt dat aansluit bij de specifieke eisen van het proces, de ruimte en de materialen die gebruikt zullen worden. Van Hengstum Metaal biedt volledig op maat gemaakte oplossingen, van eenvoudige installaties tot complexe proceslijnen.

Na het ontwerp wordt de installatie gebouwd in de werkplaats van Van Hengstum Metaal. Hier wordt de complete installatie samengesteld, inclusief leidingwerk, pompen, kleppen en elektrische systemen. Dankzij deze gecontroleerde omgeving kan de skid uitvoerig worden getest voordat deze wordt afgeleverd. Dit minimaliseert eventuele problemen tijdens de installatie op locatie en zorgt voor een soepel proces.

Net als bij andere industriële installaties is regelmatig onderhoud van een skid van groot belang om de levensduur en optimale prestaties te garanderen. Van Hengstum Metaal biedt naast de productie van skids ook uitgebreide onderhouds- en vervangingsdiensten voor onderdelen zoals leidingen, kleppen en pompen.

Daarnaast wordt er steeds meer nadruk gelegd op duurzaamheid binnen de skidbouw. Door te kiezen voor hoogwaardige, duurzame materialen en innovatieve technieken kunnen de installaties langer meegaan, terwijl ze minder onderhoud vereisen en efficiënter werken. Dit resulteert in een aanzienlijke verlaging van de operationele kosten en een bijdrage aan milieuvriendelijke productieprocessen.

Contact

KvK 31024730
BTW NL 005812537B01

Vraag een offerte aan of stel een vraag

Contact Formulier website (#3)

Van Hengstum Metaal: Uw Partner voor Kwalitatieve Skidbouw

Bij Van Hengstum Metaal combineren we jarenlange ervaring met uitgebreide expertise in skidbouw om onze klanten maatwerkoplossingen van de hoogste kwaliteit te bieden. Onze kracht ligt in het leveren van volledig op maat gemaakte skidinstallaties die voldoen aan de specifieke eisen van diverse industrieën, zoals de chemische, farmaceutische en offshore sector. Klanten kiezen voor Van Hengstum Metaal vanwege onze flexibele aanpak, waarbij we nauw samenwerken om een installatie te ontwerpen en te bouwen die perfect aansluit bij hun processen en productievereisten. Bovendien garanderen wij korte levertijden, hoogwaardige materialen en een naadloze integratie van alle systemen, zodat u kunt vertrouwen op een efficiënte en duurzame oplossing. Onze focus op kwaliteit, betrouwbaarheid en klantgerichtheid maakt Van Hengstum Metaal de ideale partner voor al uw skidbouwprojecten.

Frame voor machine onderdelen skidbouw

Veelgestelde vragen (FAQ)

Skidbouw is een manier om complete procesinstallaties op een stalen frame (skid) te bouwen, waardoor de installatie eenvoudig te transporteren en te integreren is op locatie.

Skidbouw wordt veel gebruikt in de chemische, farmaceutische, offshore en voedingsindustrie, evenals bij waterbehandeling en andere industriële processen.

Ja, Van Hengstum Metaal levert volledig op maat gemaakte skids die aansluiten bij de specifieke eisen van uw proces en beschikbare ruimte.

Skidbouw biedt voordelen zoals korte bouwtijd, flexibiliteit, hoogwaardige materialen, compacte ontwerpen en eenvoudige installatie op locatie.

Van Hengstum Metaal maakt gebruik van hoogwaardige materialen zoals roestvrij staal en staal, afhankelijk van de eisen van het proces en de omgeving waarin de skid wordt gebruikt.

Van Hengstum Metaal biedt uitgebreide onderhoudsdiensten, inclusief inspectie en vervanging van onderdelen om de levensduur en prestaties van de skid te optimaliseren.