Van Hengstum Metaal Logo
Eindproduct

Machinebehuizing

behuizing

Wat is een Machinebehuizing?

Een machinebehuizing is een essentieel onderdeel in de machinebouw. Het biedt bescherming aan interne onderdelen van machines en draagt bij aan de veiligheid, functionaliteit en duurzaamheid. Of het nu gaat om het afschermen van elektronische componenten of een laserveilige oplossing, machinebehuizingen zijn cruciaal voor een optimale werking van industriële machines. Ze worden op maat ontworpen en kunnen bestaan uit materialen zoals plaatstaal of kunststof, afhankelijk van de eisen van de toepassing en de omgeving.

Bij Van Hengstum Metaal leveren we een breed scala aan machinebehuizingen, speciaal ontworpen voor diverse industriële processen. Of u nu een behuizing nodig heeft voor een elektrische installatie of een beschermende omhulling voor zware machines, wij bieden duurzame, innovatieve en maatwerk oplossingen. Dankzij ons vakmanschap bieden we de effectiefste en meest flexibele oplossingen voor al uw projecten.

Behuizing voor machines
Gratis controle
& advies

99% betrouwbaarheid voor tijdige leveringen

99% leverbetrouwbaarheid

Snijwerk binnen 72 uur geleverd.

In-house glasparelen, poedercoaten en stralen.

Alle metaalsoorten beschikbaar

Eigenschappen en functies van machinebehuizingen

Efficiënte en Flexibele Oplossingen voor Machinebehuizingen

Machinebehuizingen zijn een cruciaal onderdeel binnen de machinebouw. Ze bieden niet alleen bescherming voor elektronische componenten en mechanische onderdelen, maar dragen ook bij aan de efficiëntie en betrouwbaarheid van de gehele machine. Bij Van Hengstum Metaal leveren we op maat gemaakte machinebehuizingen, afgestemd op de specifieke eisen van uw toepassingen. Of het nu gaat om een laserveilige machinebehuizing of een duurzame behuizing voor zware omstandigheden, wij bieden de juiste oplossing die past bij uw project.

Lasersnijden Metaal

Onze machinebehuizingen bieden diverse voordelen die essentieel zijn voor een effectieve werking van industriële installaties. Hieronder beschrijven we enkele van de belangrijkste voordelen van de machinebehuizingen van Van Hengstum Metaal:

Maatwerk en flexibiliteit: Bij Van Hengstum Metaal begrijpen we dat geen enkel project hetzelfde is. Daarom bieden we machinebehuizingen op maat, die voldoen aan uw specifieke eisen, zoals het aantal deuren, materiaalkeuze en installatiewijze. Of u nu een dubbeldeurse behuizing of een compacte oplossing nodig heeft, wij zorgen voor een passende oplossing.

Breed scala aan materialen: Onze machinebehuizingen worden vervaardigd uit hoogwaardige materialen zoals gepoedercoat plaatstaal en kunststof. Dit zorgt voor de beste bescherming tegen externe invloeden en een lange levensduur, zelfs onder de meest veeleisende omstandigheden.

Veiligheid en duurzaamheid: Veiligheid is een prioriteit binnen industriële processen, vooral als het gaat om elektronische apparatuur. Daarom leveren wij laserveilige oplossingen en machinebehuizingen die voldoen aan de hoogste normen op het gebied van elektrotechnische werkzaamheden. Dit garandeert optimale prestaties en een minimale kans op storingen.

Eenvoudige installatie en onderhoud: Onze machinebehuizingen zijn ontworpen met het oog op gebruiksgemak. Dankzij modulaire opbouw en handige montageopties, zoals wandmontage en opbouw, kunnen de behuizingen snel en eenvoudig worden geïnstalleerd. Bovendien bieden we uitgebreide onderhoudsdiensten om ervoor te zorgen dat uw machinebehuizing in topconditie blijft.

Bij Van Hengstum Metaal bieden we machinebehuizingen voor uiteenlopende toepassingen binnen verschillende industrieën. Enkele veelvoorkomende toepassingen van onze machinebehuizingen zijn:

Elektrische installaties: Machinebehuizingen spelen een belangrijke rol in de bescherming van elektrische componenten en bedrading. Onze behuizingen zijn ontworpen om elektrotechnische werkzaamheden veilig en efficiënt uit te voeren, en bieden ruimte voor erkende elektriciens en lokale elektriciens om eenvoudig toegang te krijgen tot de onderdelen.

Machinebouw: In de dynamische machinebouwsector zijn machinebehuizingen een essentieel onderdeel van de productbescherming en -veiligheid. Onze behuizingen zijn ontworpen om bestand te zijn tegen de uitdagingen van de machinebouw en bieden een duurzame oplossing voor uiteenlopende processen.

Elektronica en gereedschappen: Wij leveren machinebehuizingen die speciaal zijn ontworpen voor het veilig en efficiënt opslaan van elektronische apparatuur en gereedschappen. Van hangers voor elektrisch gereedschap tot wandmontageopties voor gepoedercoate behuizingen, wij bieden functionele oplossingen voor iedere behoefte.

Het proces van het ontwikkelen en produceren van een machinebehuizing bij Van Hengstum Metaal begint met een gedetailleerde analyse van uw specifieke behoeften en vereisten. Samen met onze technische experts wordt bepaald welk ontwerp het beste aansluit bij uw product. Hierbij houden we rekening met factoren zoals het materiaal van de behuizing, de gewenste functionaliteit en de montagewijze.

Of u nu kiest voor een laserveilige machinebehuizing of een modulaire opbouw, wij zorgen ervoor dat elk aspect van het ontwerp perfect aansluit bij de wensen van uw bedrijf. We werken nauw samen om de meest effectieve en flexibele oplossingen te ontwikkelen, waarbij de keuze tussen materialen zoals plaatstaal of kunststof afhankelijk is van de toepassing. Zodra het ontwerp is goedgekeurd, starten we met de productie in onze gecontroleerde faciliteit, waar onze vakmensen zorgen voor nauwkeurige kwaliteitscontrole in elke stap van het proces.

Bij Van Hengstum Metaal streven we ernaar om duurzame en onderhoudsvriendelijke oplossingen te leveren. Onze machinebehuizingen zijn ontworpen om bestand te zijn tegen de zwaarste industriële omstandigheden, wat zorgt voor een lange levensduur en een minimale onderhoudsfrequentie. Door gebruik te maken van robuuste materialen zoals gepoedercoat plaatstaal en hoogwaardig kunststof, garanderen we dat onze behuizingen zowel bestand zijn tegen fysieke invloeden als corrosieve omgevingen.

Daarnaast bieden wij uitgebreide onderhoudsdiensten om ervoor te zorgen dat uw machinebehuizing in optimale conditie blijft. Regelmatig onderhoud, zoals inspectie van onderdelen, reiniging en tijdige vervanging van slijtagegevoelige componenten, draagt bij aan een lange levensduur van uw behuizing. Onze technische ondersteuning staat altijd klaar om u te helpen met advies en service, zodat u verzekerd bent van een efficiënt draaiend productieproces.

Contact

KvK 31024730
BTW NL 005812537B01

Vraag een offerte aan of stel een vraag

Contact Formulier website (#3)

Waarom Van Hengstum Metaal voor Machinebehuizingen?

Bij Van Hengstum Metaal combineren we decennia aan ervaring met innovatieve technologieën om onze klanten hoogwaardige machinebehuizingen te bieden die volledig zijn afgestemd op hun specifieke eisen. Wat ons onderscheidt, is onze toewijding aan maatwerk en onze focus op het leveren van complete oplossingen die perfect passen binnen uw productieprocessen. Van complexe projecten met laserveilige machinebehuizingen tot dynamische toepassingen in de machinebouw, wij zorgen ervoor dat elke oplossing voldoet aan de hoogste normen op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid.

Metaal lassen Van Hengstum

Veelgestelde Vragen (FAQ) over Machinebehuizingen

Machinebehuizingen worden gebruikt in een breed scala aan industrieën, waaronder de machinebouw, elektrotechniek en elektronische installaties. Ze bieden bescherming voor componenten zoals elektronica, mechanische onderdelen en elektrische installaties. Onze machinebehuizingen zijn op maat gemaakt en kunnen worden aangepast voor specifieke toepassingen, zoals laserveilige omgevingen en corrosieve omstandigheden.

Machinebehuizingen van Van Hengstum Metaal worden vervaardigd uit hoogwaardige materialen zoals gepoedercoat plaatstaal en kunststof. De materiaalkeuze is afhankelijk van de toepassing en omgevingsvereisten. Voor zware omstandigheden bieden we plaatstaal, terwijl kunststof geschikt is voor lichtere toepassingen en corrosiegevoelige omgevingen.

Ja, bij Van Hengstum Metaal leveren we machinebehuizingen die volledig op maat worden ontworpen en geproduceerd op basis van uw specifieke vereisten. Dit omvat de keuze van materialen, het aantal deuren, de montagewijze, en aanvullende functies zoals laserveiligheid. We zorgen ervoor dat elke behuizing perfect aansluit bij de behoeften van uw project.

Een laserveilige machinebehuizing is essentieel in omgevingen waar lasers worden gebruikt, bijvoorbeeld in de productie of bij wetenschappelijke toepassingen. Deze behuizingen beschermen niet alleen de elektronica tegen schade, maar zorgen ook voor de veiligheid van het personeel door het voorkomen van blootstelling aan gevaarlijke laserstralen. Van Hengstum Metaal ontwerpt behuizingen die voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen.

Machinebehuizingen van Van Hengstum Metaal zijn ontworpen voor flexibele installatie. Afhankelijk van uw ruimte en gebruikseisen kunnen de behuizingen worden gemonteerd als wandbehuizing, opbouwbehuizing of zelfs als modulaire opstellingen. Onze technische experts helpen u bij het kiezen van de beste installatieoplossing voor uw situatie.

Regelmatig onderhoud is belangrijk om de levensduur van uw machinebehuizing te waarborgen. Dit omvat het controleren van de integriteit van de behuizing, reinigen van interne en externe onderdelen, en het tijdig vervangen van slijtagegevoelige componenten. Van Hengstum Metaal biedt uitgebreide onderhouds- en servicediensten om ervoor te zorgen dat uw behuizing in optimale conditie blijft functioneren.